Mit ígérnek?

HTML

Mit ígérnek?

A Mit ígérnek civilkezdeményezés "háttérblogja". Információk a munkánkról, visszajelzési lehetőségek, vélemények, welcome!

A tagjainkról, módszereinkről és eredményeinkről a Mit ígérnek? honlapján számolunk be.

Portfolio Blogger

Friss topikok

Portfolio Blogger

Hírek

04/09 16:35

Mitígérnek.hu

Megszületett az LMP "nemhivatalos" eredménye is

Címkék: lmp portfolioblogger

Olvasóinknak köszönhetően mégis elkészült a sokak által kért értékelés az LMP programjáról.

Ennek az eredményét nem vetjük össze a többivel (mondjuk, hogy "nemhivatalos eredemény"), mert a sablon ugyan azonos volt, de azt nem tudjuk, hogy a kitöltők közgazdasági és szakpolitikai tudással rendelkeznek. (Némelyik alpontszám elég nagy szórást mutatott, viszont a módszertanunk hitünk szerint jórészt ki tudja szűrni a szubjektív értékelési elemeket).

A figyelembe vett olvasói értékelések szerint az LMP programja átlagosan 3.2 pontot kapott, legjobban célzottságból (3,6) vizsgázott. A program megalapozottsága 3,1 pontot, számonkérhetősége pedig 2,9 pontot kapott. Köszönjük a négy értékelő hozzájárulását, Kriston-Vízi Gábornak külön is az ígéret lista összállítását!

Itt látható a szokásos táblázatunkban az értékelések átlaga:

Itt látható az ígéretlista:

 

29 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mitigernek.blog.hu/api/trackback/id/tr711907625

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Jobbik-kormány első 10 intézkedése (lenne) 2010.04.09. 20:38:17

Ma az újságárusnál megvásároltam a Jobbik bar!kád c. hivatalos lapját. 390 forintba került. Színes, A4-es formátumú lap 36 oldalon. Sok cikk, írás, hír van benne, de ami engem a legjobban érdekelt, az a Jobbik 10 legfontosabb pontja, amelyet kormá...

Trackback: A Jobbik-kormány első 10 intézkedése (lenne) 2010.04.09. 20:37:01

Ma az újságárusnál megvásároltam a Jobbik bar!kád c. hivatalos lapját. 390 forintba került. Színes, A4-es formátumú lap 36 oldalon. Sok cikk, írás, hír van benne, de ami engem a legjobban érdekelt, az a Jobbik 10 legfontosabb pontja, amelyet kormá...

Trackback: Szavazatszonda 2010.04.09. 20:32:42

 Na, ez egy érdekes weboldal (http://szavazatszonda.hu, a Politikon Intézet égisze alatt. Hogy kik van mögöttük, ki pénzeli őket azt nem tudom.) djhambi ajánlotta figyelmembe, de kapásból leütöttem azzal, hogy kamu. A kisördög azonban ne...

Trackback: Lehet más az adatbázisgyűjtés? 2010.04.09. 18:51:05

Kubatov Gábot többszörösen törvénysértő adatbázisgyűjtéséről ma döntött az Országos Választási Bizottság (OVB). A hangfelvétel egyértelmű: "Meg tudom mondani most a városban, hogy kik azok a komcsik, akik egyébként elmennek szavazni és nem a Pávát...

Trackback: Nincs itt az idő! 2010.04.09. 18:16:09

Választás 2010. De még nincs itt az idő! Nincs itt az ideje annak, hogy megismerhessük a pártok véleményét számos kérdésben. Így nem jött el az ideje annak, hogy a választásokon induló politikai pártok állást foglaljanak a társadalom 5-10 százalékát ki...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.09. 18:33:52

Az LMP a Jobbikhoz hasonlóan konjunktúra párt. Az emberek változásra éhességét igyekeznek manipulatívan, üres, általános jókat ígérve meglovagolni, ugyanúgy a tűzhöz közelkerülést keresik, karriert, pozíciót efféléket. Épp úgy nem az ország java a lényeg náluk, mint az eddigi pártoknál. Őszintétlen, manipulatív társaságnak tartom őket, akkor is, ha vannak köztük őszintén jót akaró rendes emberek, akik persze maguk is csak fölültek a kifinomult propagandájuknak. Nem kétlem, hogy a választó maga ellen dönt, ha a hamis LMP-be fekteti a reményét, a bizalmáról nem is beszélve. Minden tapasztalatom velük azt diktálja: vigyázat!

Nem azok akinek láttatni akarják magukat. Tényleg szükség van egy újabb becsapás fordulóra a húsz évvel ezelőtti után? Ugye nem? Vigyázat!

miva? 2010.04.09. 19:04:00

@A Nép - Te vagy!:

Van olyan LMP témához kapcsolódó cikk a kampány kezdete óta, ahol nem ülsz oda ugatni a holdat?

Szted a CM ettől több szavazatot kap?

Sztem kevesebbet, mert összekötik egy névtelen agresszív önellentmondásokkal küzködő kommentelővel.

Olyan vagy, mint a jobbikosok.

Bocsi, ez durva volt, de őszinte.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2010.04.09. 19:37:37

@huncsongor: ezt úgye viccnek gondoltad?:D

Ha kérdeznétek az LMP-s képviselőktől, itt megtehetitek! Élőben!
Ha nem akkor ne kattints rá:
lehetmas.hu/hirek/1651/valaszok-a-valasztoknak--kerdezz-az-lmptol

hellhole 2010.04.09. 19:37:41

tök jó lenne nekünk az lmp
tizenpár ismeretlen embert először felöltöztetnénk, aztán fizetnénk a fogfehérítését majd hozzájárulnánk ahhoz, hogy felfelé cseréljék a bringájukat
a végén még egy ibolya 2.0-t is kitermelnének

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.09. 19:40:15

@miva?:

Tévedsz, vagy csak vagdalkozol, abban a hitben, hogy ezzel segíted a pártodat.

Én nagyon sokáig nagyon tudatosan, nagyon átgondolt okokból a szavazatmegvonás mellett érveltem. Most is. Egy kicsit magammal szemben következetlenül fogadom el jó válaszként a Civil Mozgalomra szavazást. Ezt abból a meggondolásból, hogy egyre inkább úgy látom, ők is az áldemokratikus berendezkedés szaván fogására törekednek, csak az eszközük más, mint amit én láttam és látok elméletben most is lehetségesnek.

Tehát légyszíves tartsd meg a mást önkényes besorolással elmarasztalni igyekvő vagdalkozásod, akkor is, ha mésra, mint erre nem vagytok képesek. Ti a különböző pártok nemzetpusztító katonái.

huncsongor 2010.04.09. 19:42:09

rövid i sry,
A védegyletet, és az élőláncot ki furta meg? www.elolanc.hu/index.php/publikacio/79-okopolitika/10337-lehetmasapolitika

Aki környezet védő messze elkerüli az LMP-t.

Mocsár 2010.04.09. 19:43:45

Az LMP bekaphatja. Állandóan zaklatnak telefonon a kapmányholmijaikkal, holott minden rendszerben titkosítva van a számom. Jó lenne tudni, hogy honnan szerezték meg, és azzal is szívesen elbeszélgetnék, aki megadta nekik. Mondjuk egy baseball-ütővel a kezemben. Semmit sem utálok jobban annál, mikor privát számon ilyen faszságokkal zaklatnak.

technikai 2010.04.09. 19:49:11

Két technikai jellegű észrevétel.

1. Miért jpg képekként kerültek fel a táblázatok, nem pedig olvashatóan (html táblázat, de legalább pdf dokumentum)? A most kint levő jpg képek 100% nagyítás fölött igencsak bántják a szemet.

2. Az egyes alpontok súlyozását is célszerű lenne lehetővé tenni (nem túl bonyolult Javascript kód). Ennek segítségével a részterületekre kihozott eredményekből a konklúziót rugalmasabban vonhatnák le az oldal látogatói.

Hóember 2010.04.09. 19:51:23

Köszönjük, utolsó pillanatban mégiscsak sikerült!
Azért kár, hogy nem "hivatalos", és a publicitása igen szegényes lesz a kampánycsend miatt!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.09. 19:53:59

@miva?:

És hát a te beírásod, is arra int: Vigyázat!

Vigyázat az LMP-vel. Az ilyen hang mint a tied, nem „más”, nem új, hanem nagyonis ugyanaz, amitől mindenkinek borsódzik a háta. Csak újnak mondja magát.

(Mint húsz évvel ezelőtt.)

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2010.04.09. 19:54:19

@Eugenie Danglars: Szia, randomszámos modszert alkalmaznak a pártok, körzetszám után egy gép random keveri az utolsó 4 számjegyet.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2010.04.09. 19:56:33

@huncsongor: Tudom, és soros a hit gyülekezet szichentologia, az amcsik a fidesz kóka és az szdsz meg izrael.

Blogger Géza 2010.04.09. 20:39:50

Hát ez teli van vitatható dologgal. Már miért csökkentené a költségvetési hiányt a kampányszámla intézménye??? Szerintem pont növelné, mert még több támogatásra tartanának igényt a pártok.

Blogger Géza 2010.04.09. 20:48:39

Ha a parlamenti küszöb 3% lenne, akkor vélhetően több párt alakíthatna frakciót, ami többletköltségekkel járna.

Blogger Géza 2010.04.09. 20:52:34

A cégautóadó megszüntetése biztos hogy csökkenti a hiányt??? LOL.

Az meg végképp homályos, hogy gondolják azt, hogy az "állampolgárok" részt vesznek a költségvetés előkészítésében. Ez valami nagy-nagy idealista álomkép.

nemhagytokbeszélni 2010.04.09. 21:08:13

@weisz manfréd huba: Hogy hogy semmi köze a témához?? Nem lmp aktivisták vannak benne? Nem rosszabbak mint a jobbikosok?

Az lmpvel az a baj, hogy nem vállalja fel azt, hogy milyen valójában, hogy pártolja a drogliberalizácíót, a buzik túlzott térnyerésést, hogy az Szdsz útód pártja, (volt szdszes alapítók-aktivisták). A programja nevetséges, nem feltétlenül a környezetvédelmi része, de a gazdasági. Kb a Jobbik is leiskolázza az MDF pedig mérföldekkel veri.

Ha tényleg alulról indult, és nem csal.:) Akkor hogy hogy akkora a média hátszele? A ballib média a kezdetektől felkarolta míg más zöld pártal nem tette ezt lásd élőlánc, magyar szociális zöldpárt, de még az amúgy egész jelentéktelen civilmozgalmat sem pedig azért pár szót megérdemeltek volna mindannyian.

De amint az lmp a parlmanetre nyomott egy fény játékot ott volt a média, és tudósított. De arról mélyen hallgat, hogy Faith Balázs tolvaj, csaló. Ő mutatta meg hogy lehet máshogy lopni.;)

Te tolerancia bajnok rejsz manfréd, ennyire vagy toleráns, hogy letiltasz a szaros blogodban amikor most normálisat írtam. Te pártkatona, kivánom, hogy 1szavazattal szívjon ki az lmp. Remélem egyszer találkozunk egy sikátorban, és hogy tudjam hogy te te vagy.

"..pártoskodás a nemzet megrontója.."Széchenyi

Tudom tudom te leszarod a nemzetet.

primatus 2010.04.09. 21:12:42

mitigernek.hu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=4&Itemid=6

Ott viszont a hangzatos szövegek ellenére nem található meg. Hamvába holt kezdeményezés.....és valószínűleg nem véletlen.

Mitígérnek.hu 2010.04.09. 21:15:50

@technikai: szia, ezekre a kérdésekre megtalálod a választ a hivatalos honlapunkon: mitigernek.hu

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.09. 22:03:00

@nemhagytokbeszélni:

Ne bántsd Hubát, szerintem személyében normális, ilyesmi. Majd rájön, hogy mi a hiba az LMP-vel. Hogy a blogjában mi történt, mondjuk nem tudom.

Hogy az LMP lentről indult volna, nem. Illetve van némi zavar arról, hogy mi az, hogy lent. Nem a kormányból indult persze. De nem is alulról szerveződött, nem a társadalom hozta ki magából valamilyen szerves folyamattal, hanem néhány értlemiségi összedugta a fejét, hogy csináljanak egy mozgalmat, később abból pártot. Ezek között volt már más pártban sokat próbált prominens alak is. Az ilyen most nics előtérben, de ott bábáskodott, vagy bábáskodtak. Szóval itt is ferde az önbeállításuk.

technikai 2010.04.09. 22:08:28

@mitigernek.hu: Ha megtaláltam volna a válaszokat, nem kérdeztem volna a kérdéseket. :) Tudnátok linket adni, vagy be tudnátok ide másolni a választ?

Samuzia 2010.04.09. 22:35:26

@weisz manfréd huba: Ha már felhoztad:Lmp. Nézzük azt amivel nem lehet vitatkozni. Az ösztöndíjas botrány, Hit gyülekezetes(! Szdsz utóérzés...) képviselőjelölt, kommunista dédunoka, aki ráadásul gyilkosságra buzdítót véd nyilvánosan, Amerikai háttér, Szdsz-es ideológiát támogatók a háttérben ( Kukorelly és társai), Gender- kutató stb.
Ez más? Ezt már egyszer átéltük...

IQnindzsa 2010.04.10. 08:31:41

Nos... csak visszaneztem ,hogy lassam lett-e foganatja a sok looser (koztuk en is) nyavogasanak ,hogy mi lett az LMP program ertekelesevel. Ez lett. 4 elszant olvaso megvalaszolhatta a kerdeseket a sablon alapjan...es ti kiertekeltetek. Hat ez igazi profizmusra vall. A kampanycsend elotti par oraban kiraktok egy ilyen... mittudomenmit.
Az LMP-ocsaroloknak meg uzenem ,hogy sokkal de sokkal rendezettebb lenne ez a forum ha tegnap ellatogattak volna az LMP oldalara es felteszik a kerdeseiket eloben nekik. En ket kerdest is feltettem es mindkettore kimerito valaszt kaptam. De nektek ugyis mindegy mert mar a fejetekbe vettetek ,hogy az LMP valamifele SZDSZ utodpart... liberalis... Magyarellenes... satanszulotte... rettenet.
En mar csak azert is az LMP-re fogok szavazni mert a 'fuggetlen szakertok' ilyen magasbol szartak bele az LMP program kiertekelesebe. Ennyi. Tobbe tenyleg fel sem nezek ide.

garage 2010.04.10. 14:21:21

@IQnindzsa: a szakértők nem szartak bele az LMP programjába, inkább nem szerették volna a saját maguk által írt programot értékelni. elég nagy az átfedés az LMP programkészítői és a mitigernek.hu szakértői között. szóval bátran nézz fel ide ezután is. :)

rice 2010.04.12. 11:55:28

Minden tiszteletem az LMP-é, de mit keresett Horn Gábor a választás estéjén az ünneplők között! Netán arra járt, és beugrott kávézni?

GiveltAway 2010.04.12. 21:15:11

Ezt minden bekerülő LMP politikus elolvasta, megértette és egyet értett vele? Ha már horizontális struktúrájú pártként definiálják magukat, akkor ez a minimum.

lehetmas.hu/upload/9/9/201003/LMP_Program_2010_1.pdf
süti beállítások módosítása