Mit ígérnek?

HTML

Mit ígérnek?

A Mit ígérnek civilkezdeményezés "háttérblogja". Információk a munkánkról, visszajelzési lehetőségek, vélemények, welcome!

A tagjainkról, módszereinkről és eredményeinkről a Mit ígérnek? honlapján számolunk be.

Portfolio Blogger

Friss topikok

Portfolio Blogger

Hírek

02/02 11:14

Mitígérnek.hu

Elindultunk!

Címkék: start portfolioblogger

Üdv minden érdeklődőnek! Ezennel elindítjuk a "Mit ígérnek" civilkezdeményezés blogját. A félreértések elkerülése végett gyorsan közöljük, hogy a projektünkről, illetve a részletes  eredményekről a Mit ígérnek hivatalos oldalán lehet olvasni, a munkánk előrehaladtával folyamatosan bővülve.

Akkor miért is van szükség erre a háttérblogra? Két okát is láttuk.

Egyrészt nagyon nagy érdeklődést tapasztalunk a kezdeményezésünk iránt, ezúttal is köszönjük. Százával jönnek a levelek, és szerencsére szinte mindegyik támogatásáról, érdeklődéséről biztosít minket. Úgy gondoltuk tehát, hogy nem maradunk csendben, hanem ha épp van valami kisebb-nagyobb közölnivalónk, akkor azt itt jelezzük.

A másik egy általánosabb megfontolás: szeretnénk minél inkább átláthatóan működtetni a projektet. A transzparencia (hogy ilyen szép szót használjunk) mindegyik alapító nagy mániája, például van egy olyan rögeszménk, hogy a hitelesség erősíthető ezáltal. Szóval ha történés van, vagy bármi közölnivalónk támad, akkor azt itt (is) jelezzük majd.

Lehet kommentelni (kommentálni), véleményt, javaslatot, kritikát megfogalmazni - igyekszünk őket figyelemmel kísérni. Mint minden közéleti blog gazdájának, nekünk is vágyunk a nyitott gondolkodásról árulkodó, értelmes, kooperatív hozzászólások olvasgatása, a trollok és a monomámiás nickeket kevésbé szeretjük. Moderálni azért nem szeretnénk, hacsak valaki túllépi a jóízlés határait.

Hát elsőre ennyi.

Ui.: A design még finomodik, természetesen.

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mitigernek.blog.hu/api/trackback/id/tr611722182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saca-carolina · http://gombolom.blog.hu 2010.02.03. 12:13:38

Eddig nagyon jó !! Persze nagyon függ ez "gyermek" a központi oldalatok szerkesztésétől, s főként, hogy mit tudtok ott összeszedni!
Szerintem - rajtam kívül is - sok érdeklődő embert találtok majd......csak ügyesen gyűjtögessétek be és tematizáljátok a központi oldalon az " igérgetéseket"......!!
Választás után is tovább működhet, s díjazni lehetne a teljesített és "hamvába-holt" igéreteket!

Mércének ajánlom az " öszödi-pont" - ot, mely természetesen elnevezése ellenére szépen megjár a jobboldalnak is ha éppen ők szolgálnak rá a hatalomra kerülésük után !!

t5 2010.02.03. 20:40:11

Nagyon nagy ötlet, rögtön betettem a kedvencek közé. Nem lehetne, hogy rögtön az ígéretek elhangzása után egy narrátor közölné velünk hogy ez nekünk mibe fog kerülni, vagy hogy miért lehetetlen amit ígérnek:) Az még jobb lenne, ha amikor közlik egy arcpirítóan drága állami beruházás árát, akkor jönne a hang, hogy ebből úgyis visszacsurog a párkasszánkba vagy 4 milliárd, meg nekem is leesik egy 100 milliócska:)
Szóval az ötlet jó, sok sikert!

Furamadár 2010.02.04. 00:11:33

Indexfórum, "Valódi álhírek" topik:

Az MSZP, az SZDSZ, a FIDESZ és az MDF megrémülve a mitigernek.hu kezdeményezéstől közös nyilatkozatban ítélte el a korrupciót, a mutyizást és a közpénzek elherdálását. A kezdeményezéssel kapcsolatosan letették a nagyesküt, hogy programjaikat az oldalon található fontossági lista szerint fogják kifejteni, és minden egyes fillér kiadást aranyegyenértéken beárazva jelenítenek meg a dokumentációkban.

Emellett keresztényhez/hithű kommunistához/született szociáldemokratához méltóan elkezdték a holdudvarukba tartozó cégek, személyek lopott pénzekből felhalmozott vagyonának államosítását.
Felkérték az ORFK vezetőségét, hogy az összes esélyes személynek szíveskedjenek várbörtönökben és sötét, Andrássy úti pincékben helyet biztosítani vallomásaik megtételéig, avagy ha kell, az örökkévalóságig.

Az ország lakossága a közvélemény-kutatások szerint teljes mértékben egyetért a pártok hozzáállásával, viszont furcsállja, hogy a pártok ismert arcai szinte egytől egyig eltűntek az utcákról, a televíziók képernyőiről és egyáltalán a nyilvánosság elől.
A MALÉV bejelentette, hogy az AIRBUS felé jelezték: A megrendelt 20 db A380-as superjumbo szállítását nagymértékben meg kívánják gyorsítani, mivel az újonnan létrehozott Budapest, Ferihegy Arpt - Hungary - Hua Hin, Hua Hin Arpt - Thailand légihídra való foglalások tömkelegét másképpen képtelenek lesznek kielégíteni.

Több ország kormánya bejelentette, hogy visszaállítja vagy bevezeti a magyar állampolgárokkal szembeni vízumkötelezettséget a politikai menekültek megnövekedett száma miatt.

A Kajmán szigetek kormánya bejelentette, hogy nemzetközi segítségért folyamodik, mivel az offshore bankjaikba Kelet-Európából érkező iszonyatos pénzösszegek biztosítékául szolgáló nagy mennyiségű aranytömb súlya miatt a szigetek kezdenek elsüllyedni a kontinentális talapzatban. Ez humanitárius katasztrófával fenyeget, melynek megoldására az Amerikai Egyesült Államoktól kívánnak teherszállító helikoptereket bérelni. amelyek folyamatos lebegő üzemmódban remélhetőleg meg tudják előzni a szigetek elsüllyedését.

A régészek viszont örömmel üdvözölték az új Atlantisz születését, és a hosszú távú megfigyelések megtervezéséhez 20 millió dolláros hitelt igényeltek a Világbanktól 0.00001 százalékpontos kamattal.

(AbszurdHírÜgynökség, Hold, Nyugalom tengere 12.)
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9001430

Vinyó70 2010.02.04. 08:14:07

Igen jó ötlet!
Kívánom a csapatnak, hogy valóban maradjatok
pártsemlegesek!
Igen nagy promlémának gondolom, hogy a Fidesz,csak március 15. után akarja nyilvánosságra hozni a programját. MIÉRT???
Addig mi lessz??? Mi a véleményetek?

Peaceman 2010.02.04. 14:46:24

@Vinyó70:

Gondolom azért, mert így kevesebb ideje lesz a választóknak (és természetesen a mitigér.hu-nak) realizálni a programjuk szakmai hiányosságait, de azt is el tudom képzelni, hogy tartalmazni fog olyan elemeket, amiket eddig "az emberek kizsákmányolásának" tituláltak. Lesz itt még narancs színű öszödi beszéd is...

Vinyó70 2010.02.04. 14:50:04

Úgy látom, idő kell még a népszerűséghez, de ez természetes egy induló blog-nál. Jómagam már utánanéztem néhány programnak,(KDNP, Munkáspárt, Jobbik)és nehéz eldönteni, mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás. Nagyon sok az átfedés. Véleményem szerint,(az eddigi ismereteim alapján) a Jobbik-é a leg életképesebb. Leírták a problémákat és hozzá van rendelve a megoldási javaslat.
Továbbra is gyűjtöm az információkat,(tegyétek ezt ti is)hogy tudjak majd dönteni, ha itt az ideje.

Vinyó70 2010.02.04. 14:54:24

@Peaceman: Osztom a nézetedet, csak meg kell nézni a Fideszes önkormányzatok kasszáját....stb.

kisboci 2010.02.05. 15:37:28

Szerintem is jó ötlet ez, drukkolok nektek :) Én például most fogok érettségizni még csak és -mint sok osztálytársam- elmúltam már 18 így majd mehetek szavazni. De egyikőnk se tudja, hogy az ígéretek pontosan mit takarnak, mi valósulhat meg egyltalán stb. A sok ígérgetéstől pedig rengeteg fiatal -köztük én is- elfordult a politikától. Ez persze nem jó, mert a töri tanár csak azt verte belénk, hogy aki nem megy szavazni az ***ik a hazájára (már elnézést). Nem mintha az "eccpecckimehetccel", vagy "ennek szebb neve van", illetve az "ezt mondta a xy" féle voksolással előrébb lenne az ország...
Szeretnénk tudatosan dönteni -és lehető legjobban- a 0 közgazdász ismereteink ellenére... Elegünk van az ígérgető politikusokból...
Úgyhogy a mindennapi olvasók száma nőtt ;) Hajrá! :)
(De a pártok számát kevésnek találom. Pl LMP :( jó lenne tudni hogy mi van emögött a jól hangzó név mögött.)

Vinyó70 2010.02.06. 00:32:12

@kisboci: Akkor előre! Tájékozódjatok!
Az interneten mindent megtaláltok, ha komolyan és felelősséggel akartok dönteni.Kivéve a Fidesz programját.
Az előző bejegyzésemben már jeleztem, hogy eddig kinek a programját néztem át.
Mostanra ki merem jelenteni, hogy a Jobbiké a megoldás a problémákra. Orbán Viktor a mai beszédében sem mondott semmit(kivétel az a néhány mondat amit a Jobbiktól lopott)

puntyuru 2010.02.07. 18:23:33

arra leszek kíváncsi, hogy a habzószájú hívők mikor kezdik el osztani az igét. remélem minél hamarabb. és akkor ki fog végre derülni, hogy a szerkesztők nem értenek semmihez.

mamacok 2010.02.16. 23:24:00

Sokat gondolkodtam a történeti fejlődésen. Azt gondolom, pártokban hovatovább felesleges reménykedni. Véleményem szerint a -normális, élhető- jövő a civil mozgalmakon múlik.Komolyan remélem, hogy ez a szervezkedés nem tervezi a pártosodást.Konkrétan azt gondolom, hogy aki bekerül a parlamenti játszmába, az én neked, te nekem társasjátékba, az egyszer csak veszít, akármennyire tiszta volt. A hatalom megváltoztatja az ember egyéniségét. Ezért, ha tisztán akarsz politizálni, távol kell tartanod magad a politikától. Persze, ez kontraindikáltnak tetszik, hiszen, hogy polizizáljak, ha nincs hatalmam. De, szerintem, csak ez lehet a kilábalás útja, hogy kivülről csontra civilként múködik az ember.

2010.03.27. 00:46:24

A Lehet Más a Politika programjáról miért nem csináltok elemzést?
süti beállítások módosítása