Mit ígérnek?

HTML

Mit ígérnek?

A Mit ígérnek civilkezdeményezés "háttérblogja". Információk a munkánkról, visszajelzési lehetőségek, vélemények, welcome!

A tagjainkról, módszereinkről és eredményeinkről a Mit ígérnek? honlapján számolunk be.

Portfolio Blogger

Friss topikok

Portfolio Blogger

Hírek

02/04 10:09

Mitígérnek.hu

Hogy állunk?

Címkék: helyzetjelentés portfolioblogger

Általában kétféle kérdést szoktunk kapni. Az egyik, hogy (1) nem félünk-e attól, hogy túl nagy munkát vállaltunk el, a másik meg az, hogy (2) mikor lesznek már meg az első eredmények. Általánosságban a válaszunk az, hogy (1) igen, látjuk, hogy nagy a munka, de most úgy véljük, hogy ha sokat dolgozva is, de tartani tudjuk a tervet, illetve (2) a pártpogramok beértékelésével kezdünk, ehhez pedig pártprogramokra van szükség. Mivel ez ügyben történés van, ezért pár pontosabb info következzen.

A dolog úgy áll, hogy épp tegnap az utolsó simításokat végeztük a módszertanunkon, reményeink szerint ez a jövő héten megjelenhet. Ebből láthatja majd mindenki, milyen szempontok szerint értékeljük a pártprogramokat. A fő kihívást amúgy az jelentette, hogy egyszerre akartunk olyan mércét állítani, ami megfogja a dokumentum célzottságát, megalapozottságát, konzisztenciájá és fenntarthatóságát, ugyanakkor kizárható az egyéni, értékalapú, szubjektív értékelés lehetősége.

A másik fejlemény, hogy az MDF ma bemutatta a honlapján a hivatalos programját (az eddig a vitaanyag volt csupán), így végre van két választási programunk (a Jobbik jött ki először), amin dolgozhatunk. Eredeti terveink szerint a négy párt eredményeit egyszerre tettük volna közzé, de látva a nagy pártok késlekedését, inkább a kétlépcsős megjelentetés mellett döntöttünk. Most úgy látjuk, hogy legkésőbb két hét múlva megjelenhet a munkánk, talán előbb is.

(Közben folynak a folyamatos kampányígéretekkel kapcsolatos munkák is, erről majd később.)

10 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mitigernek.blog.hu/api/trackback/id/tr111728656

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit ígérnek? 2010.02.06. 16:46:09

Miután pár hete ajánlottam az Index kezdeményezését, melynek keretében gyűjteni kezdték a FIDESZ politikusai által tett kampányígéreteket, felmerült kritikaként (és jogosan), hogy miért csak az övékét? Sajnos akkor még nem volt olyan projekt, ami ezt a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szuts 2010.02.04. 15:33:57

Igen. Én is nap-mint-nap figyelem az oldalt. Mindig várok valami változást, és egy kis csalódással nyugtázom: Nem történt semmi.
Azért vannak már olyan megnyilatkozásai a pártoknak vagy prominenseiknek, amit már lehetne vesézni.

Csak bátorítást szeretnék adni és kitartást a feladathoz.

Szóval sok sikert a vállalkozáshoz. Drukkolok.

m4rc11 (törölt) · http://vilagrol.blog.hu 2010.02.05. 18:33:22

Figyi, légyszíves ne spammeljetek már annyit, pl. w blogján:

w.blog.hu/2010/02/05/mannerdammerung

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2010.02.05. 19:13:17

@m4rc11:
HAHAHA tipikus pofátlan niemand vagy a librancsból

Tótát nem spammelni kell, hanem lesz@rni. :)
Én is ezt teszem.

gpetersz 2010.02.06. 14:53:12

1. Gyerekek... már most baromira el vagytok késve

2. Az ötlet jó, de ebből nem lesz semmi... még 1x vagyok hajlandó ide kattintani (2 hónappal a választások előtt!), aztán ha még mindig ez a tök üres oldal fogad, akkor majd kialakítom a kis véleményem magamnak...

Mitígérnek.hu 2010.02.07. 09:14:01

@gpetersz: azért azt vedd figyelembe, hogy a négy pártprogramból a másodikat is csak csütörtök délután ismerhettük meg. Kettőnek meg se híre, se hamva. Ha mi "baromira" el vagyunk késve, akkor a pártok mennyire?

is 2010.02.13. 15:22:07

barátilag, és aggódással: egy meghirdetett, reklámozott, hypeolt portál nem állhat hetekig üresen. ez itt a WEB2.0, itt nem három napig, hanem három óráig tart egy csoda. hiába jó a kezdeményezés, nyomni kell. Török Gábor nem rest, naponta nyomja fel a posztjait, van is rajta élet.

nem elég az alapos háttérmunka. tolni kell a tartalmat. FIDESZ és MSZP programra pedig helyesen ne is várjatok, viszont igenis ne féljetek azokat megítélni kodifikálás nélkül is, leszűrve az interjúkból, félmondatokból, elszólásokból, eddig kormányzási tapasztalatokból.

szuts 2010.02.17. 08:17:37

Csak ismételni tudom a kérdésemet:
Igaz, hogy a pártprogramok csúsznak, de azért a "Miről beszélnek?" rovatot már több száz bejegyzéssel lehetett volna díszíteni, hiszen minden képviselőjelölt elkezdte az "ígérgetésikampányt" beindítani.

troymal 2010.02.17. 12:56:08

@Mitígérnek.hu: Most komolyan? Ha a FIDESZ vagy az MSZP nem mutatja be a programját, akkor az egész site üresen marad. Márpedig nem fogják, egyiknek sem kell 2006 ősze 2010-ben. A FIDESZ anélkül is nyer, az MSZP pedig veszít, hogy bemutatnák programjaikat.

mazsi6000 · https://tudnijo.hu 2010.02.18. 14:14:49

Ez a mitigernek.hu is csak egy nagy ígéret egyenlőre...
A miről beszélnek rovatba már 1 hónappal ezelőtt is lehetett volna mit írni.

eszem4812 (törölt) 2010.03.15. 19:08:11

A kérdések jók! Magam is, ahogy időm engedi, olvasgatom a programokat... Csak így tovább! A szkeptikusoknak meg azt üzenem: valahol el kell kezdeni....
süti beállítások módosítása